Damclub Huizum
Nieuws-archief
mei-juni-juli 2005

14-07-2005: Jeugclubspeler Huizum krijgt AOW
Lennard Akkerman was blij verrast toen hij afgelopen week op 10 jarige leeftijd zijn eerste AOW-pensioen op zijn rekening binnenkreeg. Het ging om een bedrag van € 834,78.
Jammergenoeg gebeurde dit door een computerfout bij de Sociale Verzekeringsbank, waarbij de banknummers van 5000 klanten waren verwisseld. Lennard heeft het bedrag inmiddels weer moeten afstaan.
Zou het komen omdat men dacht dat dammen een oude-mannen-sport is ?

11-06-2005: Hidde Risselada 14e LC Coach van het jaar
De eerste prijs, een keuken, ging naar Jan de Boer uit Oldeholtpade, maar Hidde Risselada, vanaf komend seizoen lid van Damclub Huizum, is op de 14e plaats geëindigd van dit door de Leeuwarder Courant georganiseerde voetbalspel LC-Coach van het jaar.
Een grote prestatie als we bedenken, dat er 5025 deelnemers waren.
Risselada won een bij Veneboer Sport 2000 te besteden prijs van € 125. Dit is in guldens f. 275,--.
De eerste 100 van de ranglijst staan vermeld in de Leeuwarder Courant van vrijdag 10 juni 2005 op pagina 8. De totale lijst is te bekijken op www.leeuwardercourant.nl .
Binnenkort begint het tour-spel. (Zie LC van 11 juni).

11-06-2005: Ledenvergadering 9 juni 2005
Tijdens de ledenvergadering van Damclub Huizum op donderdag 9 juni 2005 zijn er diverse prijzen uitgereikt. Door ziekte van competitieleider Katrinus Posthumus waren dit alleen V.V.V.-bonnen, in plaats van de gebruikelijke standaards en/of bonnen.
Anton Schotanus werd clubkampioen. Rein van der Pal werd 2e en Anne Piet Kooistra 3e. De beste speler van Huizum-2 in de onderlinge was Jan de Vos.
Anton Schotanus werd bekerwinnaar. Hij lost Rein van der Pal af, die het in 2004 was.
Anne Piet Kooistra en Katrinus Posthumus scoorden de meeste punten (13) voor Huizum-1 landelijk. Erwin Heslinga scoorde (inclusief invalbeurten in Huizum-1) de meeste punten als Huizum-2-speler.
Provinciaal scoorden Anton Schotanus, Jan Adema en Sietse Nagel de meeste punten voor Huizum-1 (13).
Jan Terpstra en Thijs Talsma scoorden de meeste punten voor Huizum-2 (12).

De samenstellingen van de landelijke teams zijn als volgt:

Huizum-1

8. Marcel de Vries
 9. Kerst Hoekstra
10. Fedde Piet Huitema

De eerstvolgende vergadering is op donderdag 1 september 2005. Dan worden de provinciale teams behandeld en vinden er bestuursverkiezingen plaats.
Het bestuur vergadert op 30 augustus.

03-06-2005: Rein van der Pal beste Einde Seizoen-dammer
Gisteravond deden 48 spelers mee aan het Open Einde Seizoen Sneldamtoernooi in Zalen Tivoli te Huizum.
Na 7 ronden Zwitsers bleek Rein van der Pal uit Heerenveen 4 weerstandspunten meer te hebben dan Anton Schotanus uit Leek.
Beide spelers scoorden 12 wedstrijdpunten, één punt meer dan Tjalling Goedemoed (Leeuwarden), die op de 3e plaats eindigde. Bastiaan Hollander (Drachten) en Sjoerd Koopman (Rotsterhaule) zaten hier met 10 punten kort achter.
De beste B-speler werd Anne Dekker uit Gorredijk met 9 punten en een 8e plaats. Siep Rintjema (Roodkerk) en Menno de Block (Groningen/Sneek), eveneens ingedeeld in de B-categorie eindigden op de plaatsen 10 en 11 in het algemeen klassement.
De beste speler in de C-categorie was Andreas van der Meer (Leeuwarden) met de 33e plaats. 'Wie ook al weer ?' Andreas van der Meer. Andreas is een oud-jeugdspeler van De Oldehove, net als Marcel van Dijk. Beide spelers kwamen oefenen voor het aanstaande NK voor schoolteams. Leraar Jan Adema had hen geadviseerd deel te nemen.
Fedde Kramer (Jonkerslân) en Brant Visser (Leeuwarden) werden 2e en 3e in de C-categorie. Geen enkele speler bleef puntloos in het deelnemersveld, dat bestond uit Friese toppers, sub-toppers, 1e klassers, 2e klassers en 3e klassers, jong en oud. Een prachtig geheel.
Schaatscoach Tjalling van den Bosch deed het niet slecht met 9 uit 7 en een 14e plaats.
De plaats in de eindstand was meteen een lotnummer. Het lot was Andreas van der Meer gunstig gezind. Hij won een e-dammer, de Nagel-kaas, beschikbaar besteld door Sietse Nagel.
Voor de complete eindstand > klik op de link in de rechter kolom of klik op de knop 'DCH-info' + 'Toernooien'.

26-05-2005: Clubblad 'De Huizumer'nr.86 komt uit
Vanavond wordt het clubblad 'De Huizumer'nr. 68 uitgereikt op de club. Henk Jan van der Let van de gelijknamige drukkerij heeft zijn best gedaan om het drukproces en de afwerking op tijd klaar te krijgen.
Abonnees en leden, die deelnemen aan het Einde Seizoenstoernooi krijgen het blad dan.

20-05-2005: Open Eindeseizoens Sneldamtoernooi 2 juni
Het Open Einde Seizoens Sneldamtoernooi van Huizum wordt gehouden op donderdag-avond 2 juni 2005.
Aanvang: 20.00 uur.
Iedereen kan zich nu inschrijven.
Voor details: zie de link in de rechter kolom.
Nieuws-archief